Έφη Περάκη

1ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Ελένη Μουζακίτη, Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Τα εβδομαδιαία μαθήματα του 1ου κύκλου σπουδών στο Όραμα είναι ιδανικά για αρχάριους φωτογράφους που θέλουν να μπουν στον κόσμο της φωτογραφίας. Κατά τη διάρκεια του έτους διδάσκονται όλες οι βασικές αρχές του μέσου, τόσο οι τεχνικές όσο και οι καλλιτεχνικές. Οι συμμετέχοντες εξελίσσονται δημιουργικά μέσα από θεωρητικές εισηγήσεις και εξωτερικές φωτογραφίσεις σε ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα μαθημάτων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 28 μαθήματα συνολικής διάρκειας 84 ωρών.

Οι σπουδαστές έχουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές.

Μαθήματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Το μάθημα διερευνά τις αρχές των φωτογραφικών υλικών και τεχνικών,  εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή τους. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν τη λειτουργία της μηχανής και των φακών: ταχύτητα κλείστρου, διάφραγμα, αρχεία RAW, ισορροπία λευκού, εστιακή απόσταση, φωτομέτρηση. Οι βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής και η τεχνική προσέγγιση της λήψης δημιουργούν τις συνθήκες για την ποιοτική βελτίωση της εικόνας. Διατίθεται σχετικό βιβλίο και σημειώσεις.

Διδάσκει η Ελένη Μουζακίτη

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τις διάφορες εφαρμογές της φωτογραφίας, συνειδητοποιούν τις εκφραστικές δυνατότητες, εξοικειώνονται με την ιστορία – θεωρία φωτογραφίας, πειραματίζονται, καλλιεργούν την οπτική τους αντίληψη και κατανοούν το σύγχρονο φωτογραφικό τοπίο. Ταυτόχρονα μέσω ανάθεσης ασκήσεων και κριτικής αξιολόγησης των δικών τους λήψεων εξελίσσονται δημιουργώντας το δικό τους πορτφόλιο εικόνων. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως, η σκιά, το χρώμα συνθέτουν τα μέσα της δημιουργικής μας έκφρασης; Οι σπουδαστές μαθαίνουν να αξιοποιούν τα βασικά στοιχεία της εικόνας, ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα και η εννοιολογική υπόσταση της φωτογραφίας. Παράλληλα, θα εφοδιαστούν με τα κατάλληλα κριτήρια που θα τους επιτρέψουν να αναλύουν τις φωτογραφίες τους, να αναπτύξουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους τόσο οπτικά όσο και προφορικά. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Το μάθημα εισάγει τους σπουδαστές στις βασικές αρχές και τεχνικές φωτισμού ώστε να κατανοήσουν το φως και να μπορούν να το διαχειριστούν αργότερα σε οποιαδήποτε συνθήκη. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και παραδείγματα οι σπουδαστές θα μάθουν την κατεύθυνση και την ποιότητα του φωτός,  θα εξασκηθούν στις τεχνικές ενώ ενθαρρύνονται να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν το «δικό τους» φως.

Πληροφορίες

01

Διάρκεια:

28 μαθήματα, 84 ώρες

02

Μέρα:

Δευτέρα

03

Ώρες:

18:00–21:00

04

Έναρξη:

 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου

05

Κόστος:

800€ + ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 300€ + ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 100€ + ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.
-Διατίθενται βιβλία-

06

Photoshop Επιλογής:

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη. 80€ + ΦΠΑ. Πρόκειται για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές (σε περίπτωση κατοχής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με την γραμματεία για την εφαρμογή της έκπτωσης).

Οι σπουδαστές λαμβάνουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής.

*Οι εκπτώσεις δεν συνδυάζονται μεταξύ τους

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ FUJI: Δεν έχεις ακόμη κάμερα; Δεν έχεις πρόβλημα! Με την ευγενική χορηγία της Fujifilm Hellas, δίνουμε στους μαθητές μας την δυνατότητα να δανειστούν μία mirrorless Fujifilm digital camera για το φωτογραφικό τους ξεκίνημα.