fbpx
Vaggelis Zikos

2ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Θοδωρής ΝικολάουΚωνσταντίνος Τσιλιακός

Σε γοητεύει η φωτογραφία; Ξέρεις αρκετά αλλά θέλεις να τα μάθεις όλα; Το προχωρημένο επίπεδο σπουδών στο Όραμα, απευθύνεται σε ανθρώπους με τη δική σου ανάγκη. Για να το παρακολουθήσεις, χρειάζεται να έχεις τη βασική πρακτική και θεωρητική κατάρτιση, αλλά και τη διάθεση να εμβαθύνεις στον μαγικό κόσμο της φωτογραφικής εικόνας.

Στη διάρκεια του 2ου Κύκλου Σπουδών, υλοποιώντας τα δικά σου projects, παρακολουθώντας εξειδικευμένα μαθήματα και αξιοποιώντας περισσότερο σύνθετες τεχνικές, έχεις την ευκαιρία να εξοικειωθείς με διαφορετικά φωτογραφικά είδη και να εντοπίσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν. Παράλληλα, με αυτή τη διαδικασία, υποστηρίζεσαι για να αναδείξεις, αβίαστα και με συνέπεια, τη δική σου, μοναδική, φωτογραφική προσωπικότητα.

Για την εγγραφή σου, δεν απαιτείται να έχεις παρακολουθήσει τον 1ο Κύκλο στο Όραμα. Αρκεί, μέσα από τη δουλειά σου, να μπορεί να πιστοποιηθεί ότι έχεις κατακτήσει το απαραίτητο επίπεδο γνώσεων. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να στείλεις σε ψηφιακή μορφή 15-20 φωτογραφίες ελεύθερης θεματολογίας ή ένα συνεκτικό φωτογραφικό έργο με το αντίστοιχο κείμενο που θα το συνοδεύει, στο mail της σχολής orama@oramastudies.gr.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 28 μαθήματα συνολικής διάρκειας 84 ωρών. Οι σπουδαστές μας έχουν έκπτωση 25% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε φοιτητές

Μαθήματα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PROJECT
STUDIO ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος, Θοδωρής Νικολάου

Το μάθημα εστιάζει στις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, καθώς και στις κυρίαρχες πολιτιστικές και αισθητικές ιδέες που εκφράζει και την κατέστησαν μία σημαντική εικαστική τέχνη. Μέσα από τα έργα αναγνωρισμένων φωτογράφων, οι σπουδαστές θα εμπνευστούν και θα καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, θα εμβαθύνουν σε έννοιες και συναισθήματα που θα επιδράσουν στα τρέχοντα φωτογραφικά τους έργα. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Θοδωρής Νικολάου

Στο μάθημα αναλύονται οι μέθοδοι προσέγγισης της φωτογραφικής ιστορίας και αναδεικνύεται η σημασία της έρευνας (επιτόπιας –  αρχειακής) και της τεκμηρίωσης. Στο τέλος του κύκλου, ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τη δική του ιστορία μέσα από μια σειρά εικόνων, μαθαίνοντας τη σημασία του συνεχούς editing. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία οι σπουδαστές θα αντλήσουν τις πληροφορίες και τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του φωτογραφικού τους ύφους. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τον κόσμο γύρω μας. Αλλά πως η φωτογραφία γίνεται μια πράξη αυτοανακάλυψης; Πως οι εμπειρίες, η κουλτούρα, το περιβάλλον και η καθημερινότητα μπορούν να αποτυπωθούν στις εικόνες μας; Το μάθημα εισάγει ένα δομημένο τρόπο παραγωγής δημιουργικών λύσεων, που θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να εντείνουν τις ικανότητές τους, να ενισχύσουν τη συνειδητοποίηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιτριγυρίζει, αλλά και να κατανοήσουν τις έννοιες που εμπεριέχονται στις φωτογραφίες τους, αναπτύσσοντας παράλληλα το προσωπικό τους ύφος. Πορτρέτο, τοπίο, εννοιολογική και σκηνοθετημένη φωτογραφία αλλά και φωτογραφία δρόμου, είναι κάποια από τα είδη που θα διερευνηθούν. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Στο μάθημα οι σπουδαστές θα εξασκηθούν στην πράξη φωτογραφίζοντας μοντέλα, ενώ θα πάρουν μια πρώτη «γεύση» εργασίας σε studio, που θα τους εξοικειώσει με τον εξοπλισμό και θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις βασικές αρχές και τεχνικές φωτισμού.

Πληροφορίες

01

Διάρκεια:

28 μαθήματα, 84 ώρες

02

Μέρα:

Τετάρτη

03

Ώρες:

18:30 – 21:30

04

Έναρξη:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

05

Κόστος:

Βασικό κόστος: 800€ + ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 300€+ ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 100€ + ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.
Κόστος με βιβλία: 860€ + ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 360€+ ΦΠΑ (ποσό εγγραφής + κόστος βιβλίων) και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 100€ + ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.

Τα δίδακτρα εξοφλούνται στο 1ο μάθημα του μήνα. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση* σε φοιτητές (σε περίπτωση κατοχής φοιτητικού πάσο, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με την γραμματεία για την εφαρμογή της έκπτωσης).
*Στο κόστος του προγράμματος με βιβλία, οι εκπτώσεις εφαρμόζονται μόνο στα δίδακτρα.

Οι σπουδαστές λαμβάνουν έκπτωση 25% σε όλα τα workshop της σχολής μέχρι την λήξη των μαθημάτων τους.
Οι εκπτώσεις δεν συνδυάζονται μεταξύ τους.