Χρήστος Μιχαλόπουλος

2ος Κύκλος Φωτογραφικών Σπουδών

Διδάσκουν: Γιάννης Ριζομάρκος, Θοδωρής ΝικολάουΚωνσταντίνος Τσιλιακός

Ο 2ος κύκλος φωτογραφικών σπουδών απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση και θέλουν πια να εμβαθύνουν στο φωτογραφικό μέσο. Με ανάθεση project, εξειδικευμένα μαθήματα και διδασκαλία προχωρημένων τεχνικών, η παρακολούθηση του έτους ωθεί τον νέο φωτογράφο στο επόμενο επίπεδο και τον εξοικειώνει με διαφορετικά φωτογραφικά είδη ώστε ν’ ανακαλύψει το δικό του ύφος.

Για την εγγραφή δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 1ου κύκλου, με προϋπόθεση τη την παρουσίαση ενδεικτικής δουλειάς του ενδιαφερόμενου. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να στείλει σε ψηφιακή μορφή 15-20 φωτογραφίες ελεύθερης θεματολογίας ή ένα συνεκτικό φωτογραφικό έργο με το αντίστοιχο κείμενο που θα το συνοδεύει, στο mail της σχολής orama@oramastudies.gr. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 28 μαθήματα συνολικής διάρκειας 84 ωρών.

Οι σπουδαστές έχουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής. Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές

Μαθήματα

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PROJECT
STUDIO ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος, Θοδωρής Νικολάου

Το μάθημα εστιάζει στις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, καθώς και στις κυρίαρχες πολιτιστικές και αισθητικές ιδέες που εκφράζει και την κατέστησαν μία σημαντική εικαστική τέχνη. Μέσα από τα έργα αναγνωρισμένων φωτογράφων, οι σπουδαστές θα εμπνευστούν και θα καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, θα εμβαθύνουν σε έννοιες και συναισθήματα που θα επιδράσουν στα τρέχοντα φωτογραφικά τους έργα. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Θοδωρής Νικολάου

Στο μάθημα αναλύονται οι μέθοδοι προσέγγισης της φωτογραφικής ιστορίας και αναδεικνύεται η σημασία της έρευνας (επιτόπιας –  αρχειακής) και της τεκμηρίωσης. Στο τέλος του κύκλου, ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τη δική του ιστορία μέσα από μια σειρά εικόνων, μαθαίνοντας τη σημασία του συνεχούς editing. Σε όλη αυτήν τη διαδικασία οι σπουδαστές θα αντλήσουν τις πληροφορίες και τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του φωτογραφικού τους ύφους. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Γιάννης Ριζομάρκος

Η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τον κόσμο γύρω μας. Αλλά πως η φωτογραφία γίνεται μια πράξη αυτοανακάλυψης; Πως οι εμπειρίες, η κουλτούρα, το περιβάλλον και η καθημερινότητα μπορούν να αποτυπωθούν στις εικόνες μας; Το μάθημα εισάγει ένα δομημένο τρόπο παραγωγής δημιουργικών λύσεων, που θα επιτρέψουν στους σπουδαστές να εντείνουν τις ικανότητές τους, να ενισχύσουν τη συνειδητοποίηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιτριγυρίζει, αλλά και να κατανοήσουν τις έννοιες που εμπεριέχονται στις φωτογραφίες τους, αναπτύσσοντας παράλληλα το προσωπικό τους ύφος. Πορτρέτο, τοπίο, εννοιολογική και σκηνοθετημένη φωτογραφία αλλά και φωτογραφία δρόμου, είναι κάποια από τα είδη που θα διερευνηθούν. Διατίθεται σχετικό βιβλίο.

Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Τσιλιακός

Στο μάθημα οι σπουδαστές θα εξασκηθούν στην πράξη φωτογραφίζοντας μοντέλα, ενώ θα πάρουν μια πρώτη «γεύση» εργασίας σε studio, που θα τους εξοικειώσει με τον εξοπλισμό και θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις βασικές αρχές και τεχνικές φωτισμού.

Πληροφορίες

01

Διάρκεια:

28 μαθήματα, 84 ώρες

02

Μέρα:

Τετάρτη

03

Ώρες:

18:00 – 21:00

04

Έναρξη:

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

05

Κόστος:

800€ + ΦΠΑ. Με την εγγραφή καταβάλλονται 300€+ ΦΠΑ και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις των 100€ + ΦΠΑ από Νοέμβριο έως και Μάρτιο.
-Διατίθενται βιβλία-

06

Photoshop Επιλογής:

Διδάσκει η Ειρήνη Αλέξη. 80€ + ΦΠΑ. Πρόκειται για 3 μαθήματα συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Παρέχονται σημειώσεις.

Παρέχεται 15% έκπτωση με την εξόφληση όλου του ποσού και 10% έκπτωση σε άνεργους και φοιτητές (σε περίπτωση κατοχής κάρτας ανεργίας ή φοιτητικού πάσο, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με την γραμματεία για την εφαρμογή της έκπτωσης).

Οι σπουδαστές λαμβάνουν έκπτωση 30% σε όλα τα workshop της σχολής.

*Οι εκπτώσεις δεν συνδυάζονται μεταξύ τους.