Professional Lighting

Μέσα από την κατανόηση του φωτισμού και των δυνατοτήτων του, οι συμμετέχοντες εισάγονται στον κόσμο των επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και οι ήδη επαγγελματίες ακονίζουν τις γνώσεις τους πάνω στις τελευταίες τάσεις της εφαρμοσμένης φωτογραφίας. Τα εργαστήρια επικεντρώνονται στην χρήση και τον έλεγχο του φωτός ως εκφραστικό στοιχείο στη φωτογραφία δίνοντας έμφαση στην πρακτική εξάσκηση. Οι μαθητές διερευνούν όλους τους τύπους και καταστάσεις φωτισμού: είτε η πηγή είναι ο ήλιος, τα studio flash, τα φώτα συνεχούς φωτισμού και τα speedlights και  εξοικειώνονται με τις σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές στη διαφήμιση, τη μόδα, το πορτρέτο και όχι μόνο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν τις απαραίτητες βασικές τεχνικές γνώσεις.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και τα μοντέλα για τις λήψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων. Τα workshops συνοδεύονται προαιρετικά από τα σχετικά βιβλία (στα Αγγλικά) για περαιτέρω μελέτη, με επιπλέον κόστος.

Βιάζεσαι να γίνεις φωτογράφος; Early entry σε όλα τα workshop ένα μήνα πριν τη λήξη των εγγραφών, με 15% έκπτωση.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ:

Η Ιωάννα Χατζηανδρέου μοιράζεται με τη νέα γενιά επίδοξων φωτογράφων τα πρώτα βήματα, τις μεθόδους και τα μυστικά του χώρου που χρειάζονται για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον χώρο της μόδας, σε ένα τριήμερο σεμινάριο επαγγελματικών προδιαγραφών. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες μοντέλα σε παραλία της Αθήνας, ενώ η παραγωγή θα περιλαμβάνει on-set hair & make up και styling επιμελημένο από την έμπειρη fashion stylist Σοφία Τσακίρη.

Χρήστος Ραυτακόπουλος

Το daylight –το φυσικό φως του ήλιου- είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του φωτογράφου, ειδικά σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να το ελέγχουν και να αξιοποιούν τις άπειρες δυνατότητές και εφαρμογές του πάνω στη φωτογράφηση πορτραίτου, μόδας και γάμου.

Σε όλη την ιστορία της φωτογραφίας μόδας, το πορτρέτο κατέχει ξεχωριστή θέση έχοντας εμπνεύσει δημιουργούς όπως oι Man Ray, Richard Avedon, Mario Testino, Steven Meisel κ.α. και έχει εφαρμογή σε διαφημιστικές καμπάνιες, editorial μόδας και ομορφιάς, αλλά και social media.

Το εργαστήριο σχεδιάστηκε για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές και τεχνικές φωτισμού studio για διάφορες καταστάσεις και να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε αυτό. Μέσα από παρουσιάσεις και επιδείξεις οι συμμετέχοντες θα μάθουν την κατεύθυνση και την ποιότητα του φωτός, τη σωστή έκθεση και ισορροπία χρωμάτων και θα διδαχθούν τεχνικές φωτισμού με εφαρμογή στο πορτρέτο και το still life.

Λευτέρης Σιαράπης

Το still life αποτελεί σημαντικό μέρος του οπτικού διαλόγου της μόδας, ενώ σαν είδος συνδυάζει τη φαντασία με καινοτόμες τεχνικές, εμπνέοντας φωτογράφους όπως ο Irving Penn, ο Raymond Meier κ.α. να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους μέσα από τα αντικείμενα και να γίνουν πρωτοπόροι image makers στο χώρο της μόδας.

Μιλτιάδης Πάντζιος

Αν έχετε ακούσει φωτογράφο να λέει «δεν χρησιμοποιώ ποτέ flash, χρησιμοποιώ μόνο το διαθέσιμο φως», μάλλον εννοεί «δεν έχω ιδέα για το πως λειτουργεί αυτό το πράγμα!». Το σεμινάριο αφορά στην κατανόηση και δημιουργική χρήση του φορητού flash της μηχανής και των αξεσουάρ του.