Επαγγελματική Ειδίκευση

Το πρόγραμμα επαγγελματικής ειδίκευσης απευθύνεται σε όσους θέλουν να εισέλθουν με αξιώσεις στον χώρο της εφαρμοσμένης φωτογραφίας, είτε στον τομέα της διαφημιστικής / εμπορικής φωτογραφίας είτε του φωτορεπορτάζ. Κάθε μία από τις δύο κατευθύνσεις εφοδιάζει τους σπουδαστές με επαγγελματικές γνώσεις, μέσω της πρακτικής εξάσκησης και της διδασκαλίας από καταξιωμένους εν ενεργεία φωτογράφους με σημαντική προσωπική ιστορία και διαφορετική ματιά. Οι σπουδαστές θα πραγματοποιούν εργασίες που αξιολογούνται από τους καθηγητές, με στόχο να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες φωτογραφικές πρακτικές, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ως φωτογράφοι και να θέσουν τις βάσεις της επαγγελματικής επιτυχίας.

*Τα ολιγομελή τμήματα, ο συστηματικός και επαρκής αερισμός και η πλήρης απολύμανση της σχολής σε συνδυασμό με την τήρηση των επίσημων οδηγιών λειτουργίας του χώρου, καθώς και με την απαραίτητη διαμόρφωση της αίθουσας (αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων), καθιστούν τη σχολή μας κατάλληλη για τη συνέχιση των μαθημάτων υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Παρακολουθώντας πιστά και με σοβαρότητα τις εξελίξεις και τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες της πολιτείας και του ΠΟΥ, είμαστε προετοιμασμένοι για να προσαρμοστούμε σε οποιαδήποτε νέα συνθήκη που θα προκύψει και πιθανόν να απαιτήσει αλλαγές στην τήρηση νέων μέτρων στη διδασκαλία.

Γιώργος Παπανίκος

Σ’ αυτό το εντατικό, πρακτικό σεμινάριο φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες προετοιμάζονται για την είσοδό τους στα πιο επικερδή πεδία της εφαρμοσμένης φωτογραφίας: την εμπορική και διαφημιστική φωτογραφία. Μόδα, πορτρέτο, γάμος, still life και προϊοντικές λήψεις αποτελούν τα κύρια σημεία εκπαίδευσης, μέσα από την ανάλυση τεχνικών και την πρακτική εξάσκηση σε αληθινές συνθήκες επαγγελματικής φωτογράφισης.

Αυτό το μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης φωτορεπόρτερ έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους σπουδαστές με όλο το φάσμα δεξιοτήτων που θα χρειαστούν για να εργαστούν επιτυχημένα στο ρευστό πεδίο των ΜΜΕ. Τα μαθήματα διδάσκουν οι φωτορεπόρτερ του κορυφαίου ελληνικού πρακτορείου SOOC, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου.
Κυριάκος Φίνας