Η σχολή ιδρύθηκε το 2007 και έχει υποδεχθεί ως σήμερα χιλιάδες μαθητές. Απόφοιτοί της έχουν διαπρέψει, τόσο στον επαγγελματικό χώρο όσο και σε σημαντικές καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο φωτογραφικό studio στο κέντρο των Αμπελοκήπων, παρέχοντας όλο τον απαραίτητο διδακτικό εξοπλισμό. Τα μαθήματα στο Όραμα αναλαμβάνουν αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, ενώ κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς φωτογράφοι συνεργάζονται τακτικά με τη σχολή.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, το Όραμα προσφέρει ένα πρωτοποριακά ευέλικτο πρόγραμμα φωτογραφικών σπουδών. Εδώ, ο σπουδαστής μπορεί να εξερευνήσει όλο το φάσμα των φωτογραφικών ειδών με ετήσια μαθήματα ή αυτόνομα workshop, ενώ ο επαγγελματίας φωτογράφος θα εξελιχθεί με εξειδικευμένα σεμινάρια. Εντατικά προγράμματα μέσης διάρκειας, φωτογραφικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο αλλά και ιδιαίτερα ή εξ’ αποστάσεως μαθήματα φωτογραφίας συμπληρώνουν τις διαθέσιμες φωτογραφικές εμπειρίες.

Πάθος για τη φωτογραφία, συνεχής εξέλιξη, ελευθερία στην έκφραση: Αυτές είναι οι αρχές που διδάσκει και ακολουθεί το Όραμα. Με υψηλές απαιτήσεις πρώτα από εμάς τους ίδιους κι έπειτα από τους μαθητές μας, δεσμευόμαστε σε μια ζωντανή, δημιουργική διδακτική διαδικασία που θα καταρτίσει άρτια αλλά και θα εμπνεύσει κάθε λάτρη της φωτογραφίας να ανακαλύψει τον δικό του εαυτό ως φωτογράφος.

Γράφτηκα στη σχολή Όραμα, γιατί εκτός από τους καθηγητές πίστεψα πολύ και τους σπουδαστές της. Αναζητούσα με μανία ένα φωτογραφικό περιβάλλον όπου η έμπνευση και η καλλιτεχνική δημιουργία συνυπάρχουν αμφίδρομα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Όραμα όχι μόνο δε με διέψευσε, αλλά με βοήθησε να αναπτύξω μία νέα αντίληψη για την φωτογραφική ύλη. Μετά από έναν πρώτο κύκλο σπουδών, workshop και εκπαιδευτικών εκδρομών (με αποκορύφωμα το ταξίδι μας στο Μαρόκο), έμαθα ότι η φωτογραφία είναι ζωή, η αισθητική ένα οικοδόμημα που ολοσχερώς ανατρέπεται, και εγώ πιο αδαής από ποτέ μπροστά στον πλούτο πληροφορίας, πλην όμως διψασμένη να συνεχίσω…

 

Ιώ Αρματά