fbpx

Ισραήλ: Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών

Ελάχιστα μέρη στον κόσμο προκαλούν πάθος με τον τρόπο που κάνει το Ισραήλ. Από τα δαιδαλώδη μονοπάτια και τα τείχη της Ιερουσαλήμ, την τρομακτική ηρεμία της Νεκράς Θάλασσας, την ομορφιά των λόφων και των κοιλάδων, μέχρι το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ με το δικό του φιλελεύθερο και δυτικό τρόπο ζωής, σ’ αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό θα ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες έξω απ’ την πεπατημένη.

Ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ θα έχουμε στην διάθεση μας δύο μέρες να φωτογραφίσουμε αυτό το συναρπαστικό καλειδοσκόπιο πολιτισμών όπου η καθημερινή ζωή ρέει δίπλα σε ορόσημα χιλιετιών. Θα περιηγηθούμε σε αρχαίες οδούς, θα χαθούμε στα παζάρια της Παλιάς Πόλης που συμπυκνώνει όλη τη γοητεία της Ανατολής και θα απολαύσουμε χαλαρούς καφέδες σε παραδοσιακές γειτονιές των συνοικιών.

Την τρίτη μέρα θα περιπλανηθούμε ανάμεσα σε βιβλικά τοπία, άγρια όρη και οάσεις για να μεταφερθούμε σε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Η απαράμιλλη θέα από το εθνικό πάρκο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Masada, η Νεκρά Θάλασσα, μια αλμυρή ζεστή λίμνη περιτριγυρισμένη από συγκλονιστική φύση και η αίσθηση του να επιπλέεις πάνω της, τα ιστορικά χωριά της Παλαιστίνης θα μας δώσουν συναρπαστικές φωτογραφικές ευκαιρίες.

Τη επόμενη μέρα ξυπνάμε εκεί που χτυπάει η καρδιά του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ. Από τη μία η μεσογειακή ακτή με τους surfers που δημιουργούν ένα μόνιμο καλοκαιρινό κλίμα, τα πολυάριθμα μπαρ, εστιατόρια, γκαλερί τέχνης και από την άλλη η ομορφιά της παλιάς πόλης με τα πέτρινα κτίρια, τις αγορές της και το αρχαίο λιμάνι, θα μας προσφέρουν τις αντιθέσεις που δημιουργούν σπουδαίες εικόνες.

Την πέμπτη μέρα θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο για να επισκεφτούμε κάποιες από τις γραφικότερες πόλεις και αρχαία μνημεία του Ισραήλ, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να μπούμε ακόμα πιο βαθιά στην καθημερινότητα των κοινοτήτων της χώρας και να δημιουργήσουμε το φωτογραφικό αποτύπωμα μιας αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Το πρωί της τελευταίας μέρας είναι αφιερωμένο στο τελικό έντιτ των εικόνων, ώστε ο κάθε συμμετέχων να αποχωρήσει έχοντας φτιάξει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο φωτογραφικό πορτφόλιο.

Το οδοιπορικό απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φωτογραφικού επιπέδου, αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να αποκτήσουν ένα δυνατό ταξιδιωτικό πορτφόλιο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια:

6 μέρες

Κόστος:

890€ σε δίκλινο δωμάτιο & 1210€ σε μονόκλινο δωμάτιο

Ημερομηνία:

Πέμπτη 23 έως Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Εγγραφές εώς:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, εάν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.

Περιλαμβάνονται:

– Η διαμονή σε όμορφα boutique ξενοδοχεία με πρωινό, στο ιστορικό κέντρο των Ιεροσολύμων και κοντά στη παραλία του Τελ Αβίβ.
– Οι μετακινήσεις με van για τις ημερήσιες διαδρομές και τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.
– Η προσωπική φωτογραφική καθοδήγηση και το edit των εικόνων για το τελικό πορτφόλιο.

Δεν περιλαμβάνονται:

– Οι πτήσεις.
– Τα γεύματα.
– Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οι ξεναγήσεις.
– Η ταξιδιωτική ασφάλιση.
– Ό,τι άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

Σημαντική Σημείωση:

H αναχώρηση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου από Αθήνα προς Tel Aviv, αεροδρόμιο Ben Gurion, θα γίνει με τη πτήση της Aegean Α3926 στις 07:30 και η επιστροφή την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, με την πτήση της Aegean Α3925 στις 20:10. Συνιστούμε να κλείσετε το συντομότερο τα εισιτήρια σας σε χαμηλές τιμές και να εξασφαλίσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας, καθώς ο αριθμός των θέσεων στα ταξιδιωτικά προγράμματα της σχολής είναι πολύ περιορισμένος. Για την είσοδο στο Ισραήλ χρειάζεται διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών.

Πληρωμή:

Για την κράτηση θέσης προκαταβάλλεται το 30% του κόστους και το υπόλοιπο σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και η εξόφληση μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Ακύρωση:

Για ακύρωση μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής.
Η σχολή μπορεί να θεωρήσει τη συμμετοχή ως ακυρωμένη και να επιστρέψει την προκαταβολή που καταβλήθηκε, αν το ποσό της 1ης δόσης δεν καταβληθεί μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.
Για ακύρωση μετά τις 21 Δεκεμβρίου η σχολή κρατάει το ποσό της προκαταβολής και επιστρέφει το υπόλοιπο αν έχει καταβληθεί.
Η σχολή μπορεί επίσης να θεωρήσει τη συμμετοχή ως ακυρωμένη, αν το ποσό της εξόφλησης δεν καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Σ’ αυτή την περίπτωση κρατείται η προκαταβολή και επιστρέφεται η 1η δόση.
Για ακύρωση μετά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.