fbpx

Ταξίδι στη Φύση: Λίμνη Κερκίνη

Η απόλυτη φωτογραφική εμπειρία για τους λάτρεις της φωτογραφίας φύσης-τοπίου και το πιο μακροχρόνιο και αγαπημένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα της σχολής! Ένα οδοιπορικό στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, το φυσικό καταφύγιο των μεταναστευτικών πουλιών και των νεροβούβαλων που ζουν στις όχθες της. Ποδήλατο και πεζοπορία ανάμεσα σε δάση και λιβάδια, βάρκες και κανό στα υδάτινα μονοπάτια είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη φωτογράφηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

 Στο βορειοδυτικό άκρο του Ν. Σερρών συναντάμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, ένα πανάρχαιο βιότοπο που πλαισιώνεται από παραποτάμια δάση και πυκνόφυτους ορεινούς όγκους, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής φυσικής γοητείας. Αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών, εκ των οποίων πολλά βρίσκονται υπό εξαφάνιση ή υπάρχουν πλέον σε πολύ μικρούς πληθυσμούς. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα αναζητήσουμε τις καλύτερες λήψεις από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Θα καταγράψουμε εντυπωσιακές στιγμές στις φωλιές των πουλιών στο Βυθισμένο Δάσος, βουβάλια που κολυμπούν ανάμεσα στα νούφαρα και συγκλονιστικά παραλίμνια τοπία, με θέα τον ορίζοντα από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την εικαστική και τεχνική προσέγγιση του θέματος, προσωπικές συμβουλές και καθοδήγηση από τον εισηγητή Γιάννη Ριζομάρκο, καθώς ανάλυση και κριτική των εικόνων που θα προκύψουν. Από ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα λείψει ο ελεύθερος χρόνος, αλλά και ένα απολαυστικό λουτρό στο παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας. Μην παραλείψετε να πάρετε και το μαγιό μαζί σας!

Το οδοιπορικό απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φωτογραφικού επιπέδου, αρχάριους με βασικές τεχνικές γνώσεις αλλά και σε πιο έμπειρους φωτογράφους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και να ενισχύσουν το πορτφόλιο τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους laptop για το editing των εικόνων.

Προτεινόμενες γνώσεις: Photography Basics

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια:

4 μέρες

Κόστος:

435€ σε τετράκλινο δωμάτιο, 455€ σε τρίκλινο δωμάτιο, 490€ σε δίκλινο δωμάτιο & 550€ σε μονόκλινο δωμάτιο.

Ημερομηνία:

Αναχώρηση Παρασκευή 10 Ιουνίου πρωί, επιστροφή Δευτέρα 13 Ιουνίου βράδυ (Αγ. Πνεύματος)

Περιλαμβάνονται:

– Όλες οι μετακινήσεις από και προς Αθήνα και οι περιηγήσεις γύρω από την λίμνη.
– Τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό στον ξενώνα Αρχοντικό της λίμνης
– 4 γεύματα με τοπικές σπεσιαλιτέ στο εστιατόριο Υδρογαία, 1 πικνίκ στη φύση που περιλαμβάνει barbeque, ποτά & αναψυκτικά. 
– Περιήγηση με παραδοσιακές βάρκες «πλάβες» και έμπειρους βαρκάρηδες γνώστες της χλωρίδας και πανίδας της λίμνης Κερκίνης.
– Περιήγηση με κανό συνοδεία οδηγού
– Περιήγηση με ποδήλατα.
– Η προσωπική φωτογραφική καθοδήγηση και το edit των εικόνων για το τελικό πορτφόλιο.

Δεν περιλαμβάνονται:

– Τα ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα του εστιατορίου.
– Το χαμάμ στα βυζαντινά λουτρά του Άγκιστρου, 6 € για μισή ώρα.
– Ότι άλλο δεν αναφέρεται ρητά.

Πληρωμή:

Για την κράτηση θέσης και τη συμμετοχή, προκαταβάλλεται το 50% του κόστους και το υπόλοιπο 50% καταβάλλεται μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου. Αν η εξόφληση δεν καταβληθεί μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία, η σχολή μπορεί να θεωρήσει την συμμετοχή ως ακυρωμένη και να διατηρήσει την προκαταβολή που καταβλήθηκε.

Ακύρωση:

Για ακύρωση μέχρι τις 29 Απριλίου είναι δυνατή η επιστροφή της προκαταβολής. Για ακύρωση μετά τις 29 Απριλίου η σχολή κρατάει το ποσό της προκαταβολής και επιστρέφει το υπόλοιπο αν έχει καταβληθεί, ενώ για ακύρωση μετά τις 31 Μαΐου δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων.

Σημαντική Σημείωση:

Συνιστούμε να κλείσετε το συντομότερο την θέση σας και να εξασφαλίσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας, καθώς ο αριθμός των θέσεων στα ταξιδιωτικά προγράμματα της σχολής είναι περιορισμένος.