Βασικές Αρχές Σύνθεσης: Φωτογράφιση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τι κάνει μια φωτογραφία επιτυχημένη; Ποια οπτικά μέσα χρησιμοποιεί ένας φωτογράφος για να δημιουργήσει μια εικόνα που προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή; Η επιτυχία έγκειται σε ένα συνδυασμό διάφορων στοιχείων και την οργάνωσή αυτών σε μια αποτελεσματική σύνθεση. Στο εργαστήριο, ο εισηγητής  θα αναλύσει τις έννοιες και τους κανόνες που καθορίζουν την δυναμική σύνθεση στην φωτογραφία και θα προσφέρει πρακτική καθοδήγηση για την εφαρμογή τους στην λήψη.

Τόπος εξάσκησης των μαθητών του σεμιναρίου θα αποτελέσουν οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς οι γραμμές, τα σχήματα, το φως αποτελούν τα μέσα της δημιουργικής τους έκφρασης και πώς έννοιες όπως ισορροπία, συμμετρία, βάθος, προοπτική επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του εισηγητή θα ολοκληρώσουν φωτογραφικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στη σύνθεση και τις δυνατότητές τους να ενισχύουν το περιεχόμενο της εικόνας τους.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα στη σχολή, με την παρουσίαση και κριτική ανάλυση των εικόνων που προέκυψαν, καθώς και με αναφορές σε έργα αναγνωρισμένων φωτογράφων που θα δώσουν κίνητρο και θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της μηχανής.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφική Μηχανή από τη Θεωρία στην Πράξη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια:

8 ώρες

Κόστος:

80€ + ΦΠΑ

Ημερομηνία:

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Ώρες:

Σάββατο 10:00 – 16:00 & Κυριακή 12:00 – 14:00

Εγγραφές έως:

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου