Το Φως τη Νύχτα: Φωτογράφιση στο Λιμάνι του Πειραιά

Σε αυτό το workshop επικεντρωνόμαστε στη νυχτερινή φωτογράφηση, η οποία, αν και παρουσιάζει ιδιαίτερες τεχνικές προκλήσεις, προσφέρει μαγευτικές εικόνες υψηλής αισθητικής αξίας. Το ατμοσφαιρικό λιμάνι του Πειραιά με τα φωταγωγημένα πλοία πάνω στη σκοτεινή ιριδίζουσα θάλασσα και τις επιβλητικές αρχιτεκτονικές φόρμες αποτελεί την ιδανική τοποθεσία γι’ αυτό το μάθημα.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως η εστίαση, η κατάλληλη έκθεση, η ισορροπία λευκού και η χρήση του διαθέσιμου εξοπλισμού. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στο λιμάνι, με στόχο την εξοικείωση με τις τεχνικές που διδάχθηκαν, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την παρατηρητικότητά τους και συλλαμβάνοντας τη μαγεία του φωτισμού.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα με την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν. Μπορούν να συμμετέχουν φωτογράφοι που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις βασικές λειτουργίες της κάμερας με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας και διαθέτουν τρίποδο.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφική Μηχανή από τη Θεωρία στην Πράξη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια:

8 ώρες

Κόστος:

80€+ ΦΠΑ

Ημερομηνία:

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Απριλίου

Ώρες:

Σάββατο 18:00 – 23:30 & Κυριακή 15:00 – 17:30

Εγγραφές έως:

Τετάρτη 30 Μαρτίου