Το Φως τη Νύχτα: Φωτογράφιση στο Allou! Fun Park

Τατιάνα Αγγουράκη

Η νυχτερινή φωτογραφία προσφέρει από μόνη της ένα νέο κόσμο οπτικών εμπειριών. Η νυχτερινή φωτογράφιση όμως στο Luna Park δημιουργεί ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων. Eικόνες κινουμένων αντικειμένων και φώτα που αναμειγνύονται σχηματίζουν εντυπωσιακά σχέδια παρέχοντας μια ισχυρή αίσθηση ατμόσφαιρας, γοητείας και αισθητικής.

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία της νυχτερινής φωτογραφίας και να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους έκφραση σε οποιαδήποτε νυχτερινή κατάσταση. Το πρώτο μέρος του μαθήματος θα επικεντρωθεί στα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εστίαση, τα ψηλά iso και η ανοχή του αισθητήρα, ο έλεγχος της έκθεσης, ο κατάλληλος εξοπλισμός για λήψεις στο σκοτάδι είναι μερικά από τα θέματα που θα αναλυθούν. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στο πάρκο ώστε να εξοικειωθούν με τις τεχνικές που διδάχθηκαν και να συλλάβουν τη μαγεία του φωτισμού, πηγαίνοντας την φωτογραφία τους στο επόμενο επίπεδο.

Το εργαστήριο ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα με την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών και τη συζήτηση πάνω στα προβλήματα και τις δυσκολίες που προέκυψαν και με αναφορές στην ιστορία της νυχτερινής φωτογραφία και στους σύγχρονους εκπροσώπους της.

Προτεινόμενες γνώσεις: Η Φωτογραφική Μηχανή από τη Θεωρία στην Πράξη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια:

8 ώρες

Έκπτωση 15% για εγγραφή έως:

8 Νοεμβρίου

Κόστος:

80€ 68€ + ΦΠΑ

Ημερομηνία:

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Ώρες:

Σάββατο 19:00 – 00:00 & Κυριακή 17:00 – 20:00

Εγγραφές έως:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου